Vloerverwarming in combinatie met laminaat

Of uw laminaat samengaat met vloerverwarming is afhankelijk van het laminaat dat je hebt of wil gaan kopen. De meeste laminaat fabrikanten hebben een speciale laminaatsoort in hun assortiment opgenomen die geschikt is voor vloerverwarming. Vaak wordt er bij toepassing in combinatie met vloerverwarming gewezen op speciale leginstructies waar rekening mee gehouden moet worden.

Eigenschappen van laminaat

Laminaat heeft niet alleen een geluidsisolerende maar ook een warmte isolerende werking. Hierdoor vindt de warmte afdracht van de vloerverwarming aan de ruimte minder goed plaats. Dit kan opgevangen worden door de capaciteit van de vloerverwarming te verhogen of door eventueel radiatoren te plaatsen en de vloerverwarming als bijverwarming te gebruiken in plaats van hoofdverwarming.

Laminaat en vloerverwarming

Vloerverwarming kan niet in combinatie met iedere soort laminaat. Het is van groot belang van te voren te controleren of het laminaat dat je wilt kopen geschikt is voor vloerverwarming om zo problemen achteraf te voorkomen. Let onder andere op de volgende zaken voor wat betreft de combinatie vloerverwarming laminaat:

Vloerverwarming laminaat

Mooi en warm tegelijk vloerverwarming laminaat.

disclaimer | privacy | © 2020 | vloerverwarminggids.nl | sitemap