Vloerverwarming met warm water

Bij een warm water vloerverwarming worden in de vloer leidingen geplaatst waar warm water door heen gepompt wordt. De leidingen worden aangesloten op de CV. Met behulp van een speciale verdeler zorgt de CV voor de juiste temperatuur van het water in de vloerverwarming.

Het aanbrengen van warm water vloerverwarming kan op verschillende manieren. Er wordt onderscheidt gemaakt tussen 2 soorten natbouw vloerverwarming en droogbouw vloerverwarming.

Natbouw vloerverwarming

Van natbouw vloerverwarming spreekt men als een afdekvloer op en om de vloerverwarmingsbuizen gestort. Het voordeel van natbouw vloerverwarming is de betere warmteoverdracht van verwarmingsbuis op de vloer. Een natbouw vloerverwarming is goedkoper te plaatsen dan een droogbouw vloerverwarming. Nadelen zijn de hardingstijd van de gestorte vloer van min. 6 weken gedurende welke periode de vloerverwarming niet gebruikt mag worden en dat bij bestaande bouw de vloer aanzienlijk hoger wordt.

Droogbouw vloerverwarming

In geval van droogbouw vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van een metalen geraamte waaraan de warm water verwarmingsbuizen worden vastgemaakt. Via het metalen geraamte vindt bij dit type warm water vloerverwarming de warmteoverdracht aan de vloer plaats. Het voordeel van een droogbouw vloerverwarming is de geringe opbouwhoogte en een het relatief hoge vermogen per m2. Een droogbouw vloerverwarming is energiezuiniger dan een natbouw vloerverwarming.

Warm water vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming.

Bij een warm water vloerverwarming wordt de kamertemperatuur geregeld door warmteafgifte van de vloer waar warm water door stroomt. Is uw huis verder goed geisoleerd dan kan een warm water vloerverwarming uitstekend als hoofdverwarming worden gebruikt, radiatoren zijn dan niet nodig.

Een warm water vloerverwarming kan natuurlijk ook als bijverwarming worden gebruikt dat wil zeggen in combinatie met een andere verwarmingsbron zoals radiatoren of convectors.

Kenmerken en voordelen van warm water vloerverwarming

Warm water vloerverwarming

De traditionele warm water vloerverwarming geeft een heerlijk comfortabele warmte in huis..

disclaimer | privacy | © 2019 | vloerverwarminggids.nl | sitemap